Buku

  • HIKMAH & KARAKTER: Iktibar Pendidikan Daripada Nasihat-Nasihat Luqman al-Hakim | Publication date Oct 1, 2018 | Abideen Books
  • Reviving the Spirit of Ramadan: Beyond Do’s and Don’ts | Publication date Jun 5, 2017 | Abideen Publishing
  • Setia Dengan Kebenaran | Publication date Apr 23, 2017 | Jejak Tarbiah
  • PEMIKIRAN TAJDID DAN ISLAH MEHMED BIRGIVI EFENDI (1523-1573M) DALAM BUKUNYA AL-TARIQAH AL-MUHAMMADIYYAH FI BAYAN AL-SIRAH AL-NABAWIYYAH AL-AHMADIYYAH | publication date Apr 12, 2017 | Faculty of Islamic Studies, Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi, Selangor Malaysia & Academy of Islamic and Arabic Studies, Princess of Naradhiwas University, Thailand | Proceedings of the International Conference on Islam, Development and Social Harmony in Southeast Asia 2017.
  • Menalar Makna Diri: Kembara Menjejak Imam Birgivi | Publication date May 2014 | Karya Bestari (Karangkraf)
  • Tak Kenal Maka Tak Cinta | Publication date Apr 2014 | PTS
  • Idea Pembaharuan Agama Birgivi dalam Al-Tariqah Al-Muhammadiyyah [Birgivi Mehmed Efendi’s Idea on Religious Reform in al-Tariqah al-Muhammadiyyah] | Publication date 2014 | Jurnal al-Hikmah UKM
  • Erti Hidup Pada Memberi | Publication date Apr 2013  | Galeri Ilmu Sdn Bhd
  • Di Hamparan Shamrock Kuseru Nama-Mu | Publication date Mar 2012 | Galeri Ilmu Sdn Bhd
  • Aku Terima Nikahnya [Edisi Istimewa] | Publication date Apr 2011 | Galeri Ilmu Sdn Bhd
  • Murabbi Cinta | Publication date Apr 2010 | Galeri Ilmu Sdn Bhd
  • Secangkir Teh Pengubat Letih | Publication date Apr 2010 | Galeri Ilmu Sdn Bhd
  • Transformasi Ramadan | Publication date Apr 2010 | Galeri Ilmu Sdn Bhd
  • Bercinta Sampai ke Syurga | Publication date Apr 2009 | Galeri Ilmu Sdn Bhd
  • Rindu Bau Pohon Tin | Publication date Apr 2009 | Galeri Ilmu Sdn Bhd
  • Aku Terima Nikahnya | Publication date Apr 2008 | Galeri Ilmu Sdn Bhd

9 comments

  1. salam ust,
    saya nak beli buku transformasi ramadhan boleh dapatkan secara online tak?sebab saya dah cari di kedai buku area bangi, x ada stok buku ni,
    syukran

  2. Assalamualaikum wbt. saya ada membeli bulu AKU TERIMA NIKAHNYA edisi istimewa. Karya Ust amat menarik dan membuat saya rasa ingin terus membacanya. Saya minat juga dalam penulisan dan adakalanya mencari ilham dari buku-buku yang ditulis oleh Ust. Karya Ust memang unik dan penuh pengisian ilmu. Dan ia sangat2 membantu saya untuk menambah apa yang kurang dalam diri dan membuang apa yang tidak sepatutnya… TQ

  3. salam…
    ustaz boleh syorkan buku-buku sejarah islam yang tepat faktanhya….
    saya perlukan

  4. salam ustaz,

    bole tak tolong suggestkan buku2 islamik tentang “islam practise” in our daily life.
    Nak hadiahkn buku ini kepada seorang kawan, and maybe utk sy sendiri 😀

    terima kasih

  5. amir aiman dk

    salam, ust. kat mana nak dapatkan buku transformasi ramadan ? susah jugak nak cari sekitar petaling jaya ni. ada jual online tak ? terima kasih ust.

  6. ALLAHuakbar

    saya baru tahu ustaz ada buku di goodreads

    sedang saya sudah lama subscribe goodreads

    alhamdulillah

    tahniah ustaz!

  7. Muhammad Fairuz Zakaria

    Assalamualaikum ustaz. Saya Fairuz, pelajar yang sedang menuntut di Ireland. Saya ingin bertanya berkenaan dengan buku karya tulisan ustaz Hasrizal. Adakah ianya ada dijual dalam bentuk ebook atau pdf di Google Play Book atau mana mana medium lain? Saya cuba cari di Google Play Book, tetapi tiada jumpa. Jadi ingin tanya ustaz dan membuat saranan agar buku buku tulisan ustaz turut dijual dalam bentuk ebook dan pdf. Terima kasih.

  8. Assalam Ustaz Hasrizal,

    Saya ingin tegur Ustaz tentang sesuatu yang sangat penting mengenai salah satu buku Ustaz. Tolong berikan email ustaz. Saya sudah berusaha untuk mencari cara untuk menghubungi ustaz tetapi nampaknya tidak berhasil. Jadi saya tekankan lagi agar ustaz tolong ambil berat tentang hal ini.

  9. Assalammualaikum ustaz, macam mana saya nak dapatkan buku edisi istimewa Aku Terima Nikahnya? Saya nak hadiahkan pada rakan saya yg baru bernikah.

Leave a Reply to Fakhrullah Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.